0297 344 444

HUIS VERKOPEN

Huis verkopen? Dan is het handig als je iets van de huizenmarkt afweet. Je kunt zelf het wiel uitvinden maar waarom zou je geen professionele verkoper in de arm nemen?

Professionele verkoopbegeleiding

Je huis is ook je ‘thuis’. Het is een deel van je leven. We begrijpen het als je moeite hebt om er afstand van te doen. Het is een grote stap met alle emoties van dien. Hoe handig is het dan om een verkoopspecialist te hebben die jou werk en zorgen uit handen neemt én die kaas gegeten heeft van alles dat erbij komt kijken. Iemand die je vertrouwt.

Deze persoon vind je bij Eveleens Makelaars. Zij zetten zich graag voor je in bij de verkoop van je woning. De verkoopspecialisten hebben niet alleen veel ervaring in het vak, maar zij volgen ook ontwikkelingen op de voet die meespelen om je huis goed te verkopen. Denk daarbij aan marketing, bouwkundige en juridische aspecten. Zij houden grip op de situatie en denken aan alles. Dat is alleen maar fijn bij zoiets belangrijks als je huis verkopen.

Wil je weten hoe ons kantoor de verkoop van je woning zou aanpakken? Misschien ben je ook benieuwd naar de huidige marktwaarde van je huis. Deze en andere vragen beantwoorden we graag in een gesprek.

Eén ding is zeker: Een makelaar scheelt tijd, zorgen en geld. Maar, hoe zit het met de kosten? De kosten die wij in rekening brengen bij verkoop variëren tussen 0,8% en 2,5% over de gerealiseerde koopsom, afhankelijk van het soort woning. Deze kosten noemen we ‘courtage’ en die wordt verrekend met de koopsom tijdens de juridische eigendomsoverdracht bij de notaris. Wil je een op maat gemaakte offerte? Benader ons en wij gaan snel voor je aan de slag.

Zelf verkopen

Als je tijd en ervaring hebt is het natuurlijk ook heel goed mogelijk om je huis zelf te verkopen. Je hangt een te koopbord in het raam, leidt kandidaat-kopers rond, voert de onderhandelingen en als zowel jij zelf als de koper tevreden zijn, zorg je ervoor dat er een koopovereenkomst komt waarin alle afspraken worden vastgelegd.

Het vastleggen van de gemaakte afspraken kun je laten doen door een notaris. In de koopovereenkomst wordt ook de datum van de juridische eigendomsoverdracht bepaald en komen wel of niet de zogenaamde ‘ontbindende voorwaarden’ voor de koper te staan.

Een voorbeeld van een ontbindende voorwaarde is dat de koper de tijd krijgt om een hypothecaire lening te krijgen.

Als je wel wat zekerheid wilt hebben over de marktwaarde van je huis, kun je een professionele taxateur vragen de marktwaarde van je huis te bepalen.

Wij bieden ook de mogelijkheid voor een betaald verkoopadvies. Je wilt zelf je huis verkopen maar kunt wel wat tips & tricks gebruiken. Die geven we je natuurlijk graag. De kosten zijn lager dan die van een taxatierapport en je hebt er dan ook niets aan voor bijvoorbeeld een bank. Maar het geeft jou wel de handvaten die je nodig hebt om je eigen huis te verkopen. En, als je na verloop van tijd de verkoop toch aan ons wilt overlaten, dan brengen wij deze kosten in mindering op de door jou bij verkoop te betalen verkoopkosten.

Meer lezen over het verkopen van een woning? 
Kijk ook eens op de site van de Nederlandse Cooperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM ua (afgekort: NVM)

Neem contact met ons op

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals: