0297 344 444

TAXEREN

De taxateur komt bij je thuis. De bevindingen en de marktwaardebepaling worden vastgelegd in een gestandaardiseerd rapport. Met alle denkbare bijlagen. Van een meetrapport tot een bestemmingsplankaart, van energie-advies tot de kadastrale gegevens.

Er zijn makelaars en taxateurs. In sommige gevallen is een makelaar ook taxateur. Je eigen makelaar-taxateur, die de verkoop of aankoop regelt van je woning, mag de taxatie voor het verkrijgen van je hypotheek niet uitvoeren. Een taxateur moet in het proces namelijk volledig onafhankelijk zijn. Voor het afsluiten of oversluiten van een hypothecaire lening heb je vrijwel altijd een zgn. ‘gevalideerd taxatierapport’ nodig. Wij werken hiervoor met het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI

Karin Eveleens is gecertificeerd taxateur. Geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, NRVT. De basisprijs voor een taxatie bedraagt     € 795,- inclusief NWWI validatiekosten en 21% btw. Voor een taxatie van een appartementsrecht, een waarde voor en na een verbouwing of nieuwbouw vanaf tekening bedraagt de basisprijs € 895,- inclusief NWWI validatiekosten en 21% btw.

Meer informatie over taxeren is te vinden op de website van de NVM.

Ja, ik wil een taxatie aanvragen

Indien u besluit uw woning via ons kantoor te verkopen, zullen wij de kosten van deze taxatie in mindering brengen op de bij verkoop te berekenen verkoopcourtage.

Weten wat uw huis waard is maar geen officieel taxatierapport nodig? Vraag een verkoopadvies.

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op