0297 344 444

Meten is weten – De kwaliteit van onze leefomgeving

Schone lucht

‘We zijn helemaal niet tegen Schiphol’, zegt de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV), ‘maar wel tegen ongebreideld vliegen’. Op zeven punten zijn in Aalsmeer en Kudelstaart installaties van Sensornet geplaatst. Ze brengen het geluid van vliegtuigen live in beeld. RBV maakt zich sterk voor het woongenot en de gezondheid van de bewoners rond Luchthaven Schiphol. 

Na half maart 2020, toen het vliegverkeer nagenoeg stil kwam te liggen, realiseren veel inwoners van de gemeente wat geluidoverlast eigenlijk met je doet. ‘Ik ben er aan gewend’, ‘ik weet niet beter’, horen we vaak. Maar nu het lange tijd zo stil, schoon en helder was -en nog steeds is- in de lucht boven ons , weten we opeens weer hoe belangrijk het is om te blijven strijden voor een gezonde leefomgeving.

De coronacrisis maakt veel duidelijk. Wat ons betreft vooral ook dat we heel voorzichtig moeten zijn met de invulling onze gemeente. Niet nog meer asfalt en beton, juist nu we weten hoe belangrijk het is dat groen en ruimte de kwaliteit van leven bepaalt. Juist in Aalsmeer en Kudelstaart, juist onder de rook van Amsterdam en Schiphol. Waar het, midden in de Randstad, een oase van groen en rust zou kunnen zijn. Ja, ook wij hebben een tekort aan geschikte huizen. Nee, dat betekent niet dat er op elk snippertje groen gebouwd moet worden. Met schaarse ruimte moet je zorgvuldig omgaan. 

Eveleens Makelaars maakt zich sterk voor het vergroenen van de wereld en begint klein, in ons eigen werkgebied. Elk huis een boom. Dat is waar we dit jaar in investeren. Koopt of verkoopt u een huis via ons kantoor? Dan krijgt u een boom cadeau. Omdat je bij iedere bijzondere gebeurtenis in je leven een boom zou moeten planten. En voor iedere boom die u van ons krijgt, wordt er ook een gepoot in Afrika. Via Justdiggit. Hierover later meer. 

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op