0297 344 444

Commercieel vastgoed in het 1e kwartaal van 2024

Er wordt veel gesproken over ‘de verdozing’ van Aalsmeer. Het gebied langs de doorgaande wegen, achter de lintbebouwing van bijvoorbeeld de Aalsmeerderweg en onder aanvliegroutes wordt volgebouwd met grote en kleine bedrijfsunits. Er lijkt geen snippertje groen te mogen blijven.

Daar is veel over te zeggen. Doet al die vaak nogal saaie bebouwing het aanzicht van Aalsmeer wel goed? Deze week schreef columnist Joop Kok op AalsmeerVandaag over een recent uitgebracht boek waarin de omgeving van Schiphol is geanalyseerd. Fotograaf Theo Baart en stadsonderzoeker Tijs van den Boomen zijn op onderzoek gegaan in het gebied rondom Schiphol. Ik denk dat dit boek ‘Leven onder het Luchtruim’ lezenswaardig is, met name, zoals Joop Kok stelt, voor onze gemeentebestuurders. Zij bepalen immers de uitstraling van Aalsmeer en Kudelstaart. Wat is onze visie op een plezierige maar vooral ook prettige en gezonde woon- en werkomgeving? En welke bebouwing past bij deze visie?

Wij houden ons als makelaars en taxateurs vooral bezig met het taxeren van kleiner zakelijk vastgoed. Voor de grotere bedrijfsruimten is andere expertise vereist. Ook verhuren en/of verkopen we met enige regelmaat winkels, kantoren, bedrijfs- en opslagruimten.

Benieuwd hoe het er in Nederland voorstaat met het z.g. commerciële vastgoed? Lees hier het rapport van NVM Business. Het beschrijft de ontwikkelingen van commercieel vastgoed in het 1e kwartaal van 2024.

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op