0297 344 444

Praat mee over je woonomgeving!

Met enige regelmaat worden er nieuwe plannen gemaakt die ons als inwoners van de gemeente allemaal aangaan. Het gaat om de inrichting van het openbare gebied. Neem als voorbeeld de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg waar bomen voor worden gekapt en groenstroken voor verdwijnen. Of de bouw van de supermarkt Lidl op de mooiste plek in het centrum van Aalsmeer. Allemaal zaken waar veel mensen achteraf bezwaar tegen hebben, maar die niet of niet voldoende zijn gesignaleerd tijdens de ontwerpfase. Dat is namelijk het moment dat u uw mening nog kunt geven en desgewenst beter alternatieven kunt aandragen. Uit ervaring weet ik dat het heus niet altijd helpt, maar niets doen is zeker niet goed.

Structuurvisies ‘Tussen de linten’ en ‘Bovenlanden Oosteinderweg’
Voor het grotendeels prachtige en in ieder geval bijzondere gebied achter/rond de Oosteinderweg, tussen de Oude Spoordijk, de Hoge Dijk en de Mr. Jac Takkade, is nu een z.g. ‘structuurvisie’ ter inzage gelegd. Het zijn er zelfs twee. Ook voor het gebied ’tussen de linten’ tussen plangebied ‘Schinkelpolder’ en de Aalsmeerderweg ligt een visie klaar. Via deze link kunt u ze digitaal inzien. Maar als u de stukken liever op papier bekijkt kan dat natuurlijk ook. Neem dan contact op met de gemeente via 0297-387 575. De structuurvisie wordt de onderlegger voor het toekomstige beleid van de gemeente binnen dit gebied. Alle aanvragen voor bijvoorbeeld bouwvergunningen (dat heet tegenwoordig een omgevingsvergunning) worden er aan getoetst. Best belangrijk dus.

Hoe praat ik mee?
Tot en met 8 september kan iedereen zijn of haar mening over deze twee visies geven. Is dit wat u ook voor ogen heeft voor de toekomst van Aalsmeer? Prima. Dan hoeft u niets te doen. Heeft u een andere visie? Laat het de gemeente weten. Dat kan super eenvoudig, per e-mail of brief. Wat u wilt.

Meer betrokken zijn bij de plannen van de gemeente?
Wilt u automatisch geinformeerd worden als er in de direct omgeving van uw huis, in uw gemeente of waar ook in Nederland (bouw)plannen ter inzage worden gelegd? Dat kan. Meld u aan voor de attenderingservice via deze link op overheid.nl en u krijgt een melding in uw inbox.

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op