0297 344 444

Digitaal dossier ideaal voor verkopers én kopers in spé

De medewerkers van Eveleens Makelaars vertellen graag wat meer over hun kantoor, het werk dat zij doen en iets meer over de woningmarkt.

In dit artikel vertelt Maurice Boode over de bezichtigingen van een woning of bedrijfsruimte. Maurice is druk bezig met het afronden van zijn opleiding tot kandidaat-makelaar.

“Vanaf het moment dat we de verkoop gaan opstarten, openen we een digitaal dossier. Dit geeft verkopers vooraf de mogelijkheid om informatie digitaal aan te leveren. Ideaal om geïnteresseerden vooraf goed te informeren over de woning, en voor de verkopers fijn om terug te kunnen zien wanneer er bezichtigingen zijn geweest en wat de reacties zijn.

Bezichtigingen plannen we altijd in overleg met de verkoper in. Ook bij leegstaande woningen. Zo is het duidelijk wanneer we er zijn en weten wij dat we ‘onze gang’ kunnen gaan. Het is voor een kijker namelijk het prettigste als er niemand anders in de woning is.

Een bezichtiging bereid ik altijd goed voor; ik lees het dossier en let op eventuele aandachtspunten. Een bezichtiging duurt ongeveer een half uur. Dat heb je vaak ook wel nodig, want we willen iedereen goed informeren en de gelegenheid geven rustig rond te kijken. Na afloop van de bezichtiging neem ik contact op met de verkopers om even kort toe te lichten hoe het is gegaan. Ook schrijf ik een kort verslag voor het digitale dossier. Hebben we na een aantal dagen niets gehoord van de kijkers? Dan neem ik contact met hen op. Het is voor een verkoper en voor ons altijd fijn om te weten waar we aan toe zijn. Ook deze laatste reactie koppelen we terug in het digitale dossier.”

Wil je weten wat Eveleens Makelaars voor jou kan doen in de aankoop, verkoop of verhuur van een woning? Bel of app naar 0297-344444 en we plannen graag een vrijblijvende afspraak voor je in!

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op