0297 344 444

Energielabel verplicht!

Binnenkort moet elk huis dat te koop of te huur wordt aangeboden al adverteren met het energielabel. Tot 1 januari kunt u het label voor uw huis nog eenvoudig en goedkoop regelen. Na 1 januari wordt dat anders.

Hoe komt u nu aan een energielabel?
Nederland heeft een paar jaar geleden een uniek en bijzonder vereenvoudigde methode bedacht om te voldoen aan de Europese wetgeving om elk huis in het land te voorzien van een energielabel. Op basis van bouwjaar en bouwaard is aan elk huis in het land een ‘voorlopig label’ toegekend. Als een eigenaar het huis wil verkopen of verhuren, moet dit label worden bekrachtigd. Dat gaat tot nu toe relatief eenvoudig. De eigenaar geeft de verbeteringen aan die zijn aangebracht sinds de bouw. Bijvoorbeeld: Enkel glas is nu dubbel glas, een c.v.-installatie is in de plaats gekomen van een gaskachel of het dak en de vloer zijn geisoleerd. Met het uploaden van bewijsmateriaal in een speciaal computerprogramma kan een erkend EPA-deskundige het voorlopige label vanachter de computer goedkeuren.

Wat gaat er veranderen?
Vanaf 1 januari aanstaande wordt dat anders. Als u uw huis wilt verkopen of verhuren mag u dit niet adverteren zonder energielabel. De eenvoudige manier van toekennen vervalt. Alleen een gediplomeerd EPA-deskundige mag het label afgeven. Hiervoor moet hij of zij bij u thuis komen om uw hele huis op te meten en te inspecteren. Dat kost natuurlijk veel tijd en dus ook geld. 

Regel het nu!
Heeft u plannen om uw huis te verkopen? In deze decembermaand bekrachtigen wij gratis uw energielabel. Wij komen bij u langs om het bewijsmateriaal op te stellen. Dat combineren we met een gratis waarde-indicatie voor de verkoop van uw huis. U hoeft het huis nog niet in de markt te zetten maar het energielabel kan maar geregeld zijn. Voor klanten van ons kantoor regelen we het label gratis. Voor toekomstige klanten geldt dat de kosten, die tot 1 januari E 50,– zijn, te zijner tijd in mindering worden gebracht op de verkoopkosten. 

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op