0297 344 444

Lockdown december 2020, bericht van de NVM

Minister-president Mark Rutte heeft op maandag 14 december 2020 aangescherpte maatregelen in de bestrijding van het coronavirus aangekondigd. Evenals in maart, gaan ook nu de scholen dicht. Daarbij gaan nu ook de niet-noodzakelijke winkels dicht. Zakelijke en financiële dienstverleners mogen open blijven, waaronder makelaars en taxateurs.

Onno Hoes, voorzitter NVM: “Makelaarskantoren zijn geen winkels en hoeven dus niet dicht. Wél adviseren we onze leden om de deuren van hun inloop-locaties dicht te doen en alleen op afspraak te werken. Het zou raar zijn wanneer in een winkelstraat alles dicht is, maar het makelaarskantoor vrij toegankelijk is.”

“Daarnaast adviseren ook wij om zoveel mogelijk thuis te werken en om het aantal medewerkers op kantoor tot een minimum te beperken. Handel zoveel mogelijk in de geest van de maatregelen, en doe zoveel mogelijk digitaal. Wonen is een van de eerste levensbehoeften en er zijn situaties denkbaar waar een makelaar of taxateur een noodzakelijke handeling moet uitvoeren. Ik ben dan ook blij dat de makelaars en taxateurs van Nederland hun maatschappelijke rol blijven oppakken. Verkoopgesprekken kunnen doorgaan, uiteraard met in achtneming van alle geldende maatregelen. En ook de bezichtigingen kunnen doorgaan.”

“Al in maart hebben we met elkaar strenge afspraken gemaakt over bijvoorbeeld bezichtigingen. Als sector waren we een van de eersten die de anderhalve-meter-afspraken in de dagelijkse praktijk hebben doorgevoerd. Dat maakt ook dat we nu géén aanvullende strenge maatregelen hoeven te nemen.”

Eveleens Makelaars heeft geen eigen hypotheekadviseur in huis maar verwijst u graag door naar diverse onafhankelijke adviseurs in de regio, zoals:

Neem contact met ons op